Deutz – champagnehuis

Deutz - een statig huis in Aÿ waar je de indruk krijgt een eeuw in de tijd terug te stappen.
Deutz – een statig huis in Aÿ waar je de indruk krijgt een eeuw in de tijd terug te stappen.

Champagnehuis in Aÿ. Opgericht in 1838 als Deutz-Geldermann door de heren met dezelfde namen. In 1911 werden de kelders zwaar beschadigd bij de rellen in de Champagnestreek. In 1993 werden 63% van de aandelen van het huis gekocht door Roederer. Bekendste cuvées zijn Brut Classic, William Deutz en l’Amour de Deutz.

Het huis wordt vertegenwoordigd door Jean-Marc Lallier-Deutz, een afstammeling van de Deutz die het oprichtte. De huidige keldermeester is Michel Davesne. Sinds 2011 wordt hij bijgestaan door Olivier Bernard. Het huis staat onder leiding van Fabrice Rosset.

Deutz heeft 40ha eigen wijngaarden en produceert ongeveer 1 miljoen flessen per jaar. Deutz heeft ook een belang in niet-champagnewijnhuizen, bijvoorbeeld Delas Frères uit de Rhone.

Als één van de weinige maisons vermeldt Deutz de datum van degorgeren op de fles. Op de wikkel is een code aangebracht die er als volgt uit ziet: LC114D04913 08.  LC114 staat voor het lotnummer en verwijst naar het oogstjaar (LC114 = jaar 2010). D049 is het nummer van de dag (18 februari) en 13 is het jaar van degorgeren (2013). 08 is het interne nummer van de pallet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *